Αναζήτηση

Είσοδος Μελών

NewsLetter sesa.gr

Εγγραφείτε στις λίστες ενημέρωσης και μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου
captcha

Tης Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. προς Σωματεία Μέλη & μη Μέλη της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α

Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ
ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 118 - ΑΘΗΝΑ 118 54
ΤΗΛ : 34 54 256 - FAX : 34 25 229

ΑΘΗΝΑ 16/01/2003

Αρ. Πρωτ 247/2003


Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς : Σωματεία Μέλη

& μη Μέλη της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α


Συνάδελφοι αντιπροσωπεία της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α από όλη την Ελλάδα με την παρουσία όλων των Προέδρων των Σωματείων Μελών της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Καλαφάτη μετά από πρόσκληση του, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2003 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητήσουμε για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η νέα Κ.Υ.Α.

Αντί γι΄ αυτό αντιμετωπίσαμε μια de facto κατάσταση που πραγματικά μας άφησε άναυδους, με την κυρίαρχη φράση του Υφυπουργού , ότι εκείνος αποφασίζει. Αυτή η αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντίληψη είναι αδύνατο να την αποδεχτούμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο πολύ αλαζόνες που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με ευγενείς τρόπους και μέσα.

Η αντιπροσωπεία μας αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από την σύσκεψη και στην συνέχεια αποφάσισε να ενημερώσει τα Σωματεία του κλάδου και να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις για γενικές κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσουν τα αντιδημοκρατικά σχέδια του καθεστωτικού Υφυπουργού Ανάπτυξης, που νομίζει ότι έχει να κάνει με ανόητους όπως αυτούς που τον συμβουλεύουν. Εμείς σηκώνουμε το ανάστημα μας και αντιστεκόμαστε και λέμε όχι στα υποανάπτυκτα σχέδια του καθεστωτικού Υφυπουργού. Όχι δεν θα περάσουν.

Αν ο κ. Πρωθυπουργός έχει κάποιο αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης , πρέπει να απομακρύνει αυτόν τον καθεστωτικό αλαζόνα Υφυπουργό. Αν όμως είναι αυτή η πολιτική τους μεγιά τους με χαρά τους.

Εμείς αντιστεκόμαστε , τους αντιπαλεύουμε και τους καταγγέλλουμε και ας κρατήσουν την θέση καρέκλα χωρίς ουσία. Καλό θα κάνει ο κ. Καλαφάτης να πάει στο νησί του και να ασχοληθεί με τον γύψο του. Εμείς δεν είμαστε ασθενείς για γύψο, αν αυτοί είναι να μπουν στον γύψο τους. Εμείς αντιπαλεύουμε, αντιστεκόμαστε και λέμε όχι στα σχέδια του κ. Καλαφάτη. Δεν πρόκειται να περάσουν.

Σας προτείνουμε για άλλη μια φορά να δουλεύετε σύμφωνα με την Οδηγία 9516/ΕΚ σε σχέση με την εγκατάσταση. Δηλαδή Έλεγχος Τεχνικού Φακέλου , Έλεγχος της εγκατάστασης, Έκδοση Πιστοποιητικού ότι ο ανελκυστήρας είναι σύμφωνος με την Οδηγία 9516/ΕΚ και μπορεί να δοθεί σε κοινή χρήση, Σήμανση CE και θέση σε λειτουργία τον ανελκυστήρα. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας και αυτό κάνουμε.

( Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας με ποιους φορείς συνεργαζόμαστε. Αυτό είναι βασικό για την παραπέρα πορεία του κλάδου. Η ευαισθησία που μας διακρίνει πρέπει να παραμεριστεί και την θέση της να πάρει το συμφέρον ολόκληρου του κλάδου. Ούτε ένα πελάτη από εμάς σε αυτούς που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κλάδου, προσπαθώντας με πλάγιους τρόπους , να περάσουν αναχρονιστικές διατάξεις προκειμένου να έχουν υπηρετικό προσωπικό για τα κερδοσκοπικά τους σχέδια. Μας τορπιλίζουν, τους απαντάμε με την αδιαφορία μας ).

Συνάδελφοι , πρέπει να προχωρήσετε άμεσα και με αγωνιστική διάθεση στην ενημέρωση των συναδέλφων. Δείξτε όλη την αγανάκτηση σας για τον εμπαιγμό που μας κάνουν και την υποβάθμιση που κάνουν στον χώρο του ασανσέρ προκειμένου να διατηρήσουν άνομα μαγαζάκια. Καταδείξτε παντού με όποιο πρόσφορο μέσο έχετε τις θέσεις μας και τις θέσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Καταδείξτε παντού τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιμένουν να στηρίζουν και τους λόγους που επιμένουν ( μαγαζάκια ). Καταδείξτε ότι παλεύουμε για ένα παραγωγικό Δημόσιο τομέα , για μια ουσιαστική και παραγωγική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και όχι μικρομάγαζα που επιμένουν να τους θέλουν οι του Υπουργείου Ανάπτυξης ξεφτιλίζοντας ακόμα και αυτό τον θεσμό.

Ενημερώστε όλους τους συνάδελφους και στην συνέχεια όλη την πελατεία σας , ότι σαν κύριο στόχο οι προτάσεις μας έχουν την στήριξη της κατανάλωσης που και εμείς οι ίδιοι ανήκουμε. Προχωρήστε σε Γενικές Συνελεύσεις και προετοιμάστε όλους τους συνάδελφους σε ένα Παλλαϊκό Συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε αυτό το συλλαλητήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κανείς δεν θα λείψει.

Περιφρουρήστε τον συνάδελφο και δώστε του να καταλάβει , ότι τα ίδια προβλήματα έχουν όλοι οι συνάδελφοι απανταχού της Ελλάδας, και σε ότι τους προκύψει θα έχουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το Σωματείο τους και την Ομοσπονδία τους.

Ο συνάδελφος που κάνει την εγκατάσταση έχει την υποχρέωση να τηρεί την Οδηγία 9516/ΕΚ και τίποτα παραπέρα. Καμία καταχώρηση από τον συνάδελφο για καινούργιο ανελκυστήρα δεν είναι υποχρέωση του. Είναι υποχρέωση του κατασκευαστή, ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του κτιρίου.

Η Ομοσπονδία μελετά να συγκροτήσει άμεσα επιτροπή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα με την βοήθεια Νομικών , ώστε στην περίπτωση που γίνει διακοπή ρεύματος , με την συμπαράσταση και την σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστή ή ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του κτιρίου, να υποβάλλει μηνύσεις και να απαιτεί τις ανάλογες αποζημιώσεις , βέβαια για ανελκυστήρες που λειτουργούν βάσει της Οδηγίας 9516/ΕΚ και έχουν το ανάλογο Πιστοποιητικό.

Συνάδελφοι μπορεί να περάσουμε δύσκολες ημέρες, δύσκολες ώρες αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε.

Ενωμένοι σαν μια γροθιά θα αντιπαλέψουμε τα αντιδημοκρατικά και αναχρονιστικά μέτρα που θέλει να περάσει ο κ. Καλαφάτης και οι συν αυτών.

Περιμένετε τελικές αποφάσεις του Δ.Σ της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β.Λ. ΡΟΥΣΣΟΣ
Γ. Π. ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ