Αναζήτηση

Είσοδος Μελών

NewsLetter sesa.gr

Εγγραφείτε στις λίστες ενημέρωσης και μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου
captcha

προς ΥΠΑΝ, Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α., Ο.Β.Σ.Α., Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α., ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Μ.Μ.Ε.(ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ)

Προς :

Κοιν.: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

            ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΘΗΝΩΝ

            ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

            Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.

            Ο.Β.Σ.Α.

            Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α.

            Μ.Μ.Ε. (ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

1)            Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων καταγγέλλει τις εταιρίες κοινοχρήστων και τους φορείς ελέγχου που στέλνουν επιστολές σε διαχειριστές και τους τρομοκρατούν με το πρόσχημα ότι μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 60.000 € και ζητούν να αντικατασταθούν οι παλαιοί ανελκυστήρες με νέους.

2)            Καταγγέλλουμε τις Νομαρχίες διότι παρανομούν όταν στο πρωτόκολλο δεν δέχονται τις αιτήσεις που τους καταθέτουν οι κατασκευαστές για την καταχώρηση των ανελκυστήρων και τους στέλνουν πρώτα να ελεγχθεί ο φάκελος και μετά να τον παραλάβουν.

3)            Καταγγέλλουμε τις Νομαρχίες που παράνομα ζητούν από τους κατασκευαστές των πολυκατοικιών να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) ότι θα καταβάλλουν παράβολο όταν θα οριστεί για την καταχώρηση του ανελκυστήρα χωρίς να έχει πρώτα νομοθετηθεί.

4)            Καταγγέλλουμε τις Νομαρχίες που δεν ανανεώνουν τις άδειες κινητών συνεργείων συντήρησης ανελκυστήρων των συναδέλφων, με το πρόσχημα ότι δεν περάσανε τους παλαιούς ανελκυστήρες από έλεγχο ενώ ήδη είναι καταχωρημένοι.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

Συνιστούμε στους διαχειριστές να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς αυτούς διότι δεν πρόκειται να τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο (ραδιοτηλεοπτική δήλωση Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ανάπτυξης) έως ότου συνταχθεί η ΝΕΑ Κ.Υ.Α. που θα διευκρινίζει πότε θα γίνουν οι επανέλεγχοι στους παλαιούς ανελκυστήρες και πως θα γίνουν.

Να συμβουλεύονται τον υπεύθυνο συντηρητή του ανελκυστήρα τους και να αντικαθιστούν αμέσως τα φθαρμένα εξαρτήματα του ανελκυστήρα που υποδεικνύονται από τον υπεύθυνο συντηρητή τους.

Συνιστούμε στους κατασκευαστές των πολυκατοικιών να απαιτούν από το πρωτόκολλο των Νομαρχιών να παραλαμβάνεται η αίτηση καταχώρησης και ο φάκελος του ανελκυστήρα και μετά να περνάει από έλεγχο.

Το πρωτόκολλο είναι υποχρεωμένο να παραλάβει τον φάκελο με την αίτηση και κατόπιν ο υπάλληλος που θα τον χρεωθεί εάν έχει ελλείψεις να ενημερώσει εγγράφως τον κατασκευαστή για τις ελλείψεις.

Συνιστούμε στους συναδέλφους να αναγράφουν όλους τους παλαιούς ανελκυστήρες που συντηρούν στις καταστάσεις που καταθέτουν στη Νομαρχία για άδεια συνεργείου συντήρησης ανελκυστήρων και εάν δεν τους ανανεώνουν την άδεια συνεργείου συντήρησης να ζητάνε εγγράφως για ποιους λόγους δεν τους την ανανεώνουν ώστε να μπορούμε να προβούμε και δικαστικώς.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1)            Ο Σύνδεσμος απαιτεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης όταν θα εφαρμόσει την οδηγία ΕΝ 81-80 να καθορίσει και χρηματοδότηση όπως έκανε και με την απόσυρση των αυτοκινήτων και το βάψιμο των προσόψεων των πολυκατοικιών για το 2004.

2)            Απαιτούμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να στείλει σε όλες τις Νομαρχίες εγκύκλιο και να τους συνιστά ρητά να μην ζητούν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) από τους κατασκευαστές πολυκατοικιών, διότι είναι παράνομο.

3)            Απαιτούμε από τους Νομάρχες να ενημερώσουν το πρωτόκολλο ότι παρανομούν μη παραλαμβάνοντας το φάκελο με την αίτηση της καταχώρησης του ανελκυστήρα.

4)            Απαιτούμε από τους Νομάρχες να συστήσουν στους υπαλλήλους να μην απαιτούν από τους συναδέλφους να αναγράφουν στις καταστάσεις των συντηρουμένων ανελκυστήρων μόνον τους ανελκυστήρες που έχουν περάσει από έλεγχο. Αυτό είναι παράνομο διότι τον έλεγχο του παλαιού ανελκυστήρα δεν τον περνάνε οι συνάδελφοι αλλά είναι υποχρεωμένη η κατά τόπους Νομαρχία να στείλει επιστολή με τα στοιχεία του φακέλου προς το διαχειριστή και να του ζητά να παραλάβει αντίγραφο του φακέλου ώστε ο έλεγχος να γίνει σύμφωνα με το χρόνο εγκατάστασης του ανελκυστήρα. Επίσης να τους συστήσει να μην αρνούνται την ανανέωση αδείας συνεργείου συντήρησης ανελκυστήρων διότι όλοι οι παλαιοί ανελκυστήρες έχουν καταχωρηθεί στις κατά τόπους Νομαρχίες. Ο ανελκυστήρας καταχωρείται 1 φορά κατά το χρόνο εγκατάστασής του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                   ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ